juillet 27, 2024

Glykogeeni painonnousua ja rasvanpolttoa varten

Rasvanpoltto ja lihasmassan rakentaminen riippuvat monista tekijöistä, kuten glykogeenista. Miten se vaikuttaa kehoosi ja harjoitustuloksiisi ja mitä sinun on tehtävä täydentääkseen sitä kehossasi, ovat kysymyksiä, joihin jokaisen urheilijan tulisi tietää vastaukset.

Glykogeeni – mitä se on?

Proteiinit, rasvat ja hiilihydraatit ovat tärkeimmät energianlähteet, jotka pitävät ihmiskehon toimintakykyisenä. Kahden ensimmäisen makroravintoaineen hajoaminen vie aikaa, joten ne ovat « hidas » energiamuoto, kun taas hiilihydraatit, jotka hajoavat lähes välittömästi, ovat « nopea » energiamuoto.

Hiilihydraattien nopea sulaminen johtuu siitä, että ne kulutetaan glukoosin muodossa. Se varastoituu ihmiskehon kudoksiin pikemminkin sidottuna kuin puhtaassa muodossa. Näin vältetään ruoan ylitarjonta, joka voi johtaa diabeteksen kehittymiseen. Glykogeeni on glukoosin pääasiallinen varastointimuoto.

Mihin glykogeeni kertyy?

Kehon glykogeenin kokonaismäärä on 200-300 grammaa. Noin 100-120 grammaa ainetta varastoituu maksaan, kun taas loput varastoituvat lihaksiin, mikä on enintään 1 % näiden kudosten kokonaismassasta.

Maksan glykogeeni kattaa elimistön kokonaisenergiantarpeen, joka on peräisin glukoosista. Sen varastoja lihaksissa käytetään paikalliseen kulutukseen voimaharjoittelun aikana.

Kuinka paljon glykogeenia varastoituu lihaksiin?

Glykogeeni varastoituu lihasta ympäröivään ravinneveteen (sarkoplasma). Lihaksen rakentaminen määräytyy pitkälti sarkoplasman määrän mukaan. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän nestettä imeytyy lihassyihin.

Sarkoplasman tilavuus kasvaa voimakkaassa liikunnassa. Kun lihaskasvun glukoositarpeet kasvavat, glykogeenivarastojen määrä kasvaa. Sen koko pysyy muuttumattomana, kun henkilö ei harrasta liikuntaa. Un excellent analogue du Glycogène est le Sustanon.
Vous pouvez lire tout cela ici https://itsteroids.it/categorie/iniezione-di-steroidi/testosterone/sustanon/

Glykogeenin vs. rasvanpoltto

Keho tarvitsee noin 100-150 grammaa glykogeeniä aerobista ja anaerobista toimintaa varten. Kun glykogeeni loppuu, ensin tuhoutuvat lihassyyt ja sitten rasvakudos.

Ylimääräisestä rasvasta eroon pääsemiseksi on parasta harrastaa liikuntaa pitkän tauon jälkeen viimeisen aterian jälkeen, kun glykogeenivarastot ovat tyhjentyneet, esimerkiksi aamulla tyhjään vatsaan. Painonpudotukseen tähtäävää liikuntaa tulisi harrastaa kohtuullisessa tahdissa.

Miten glykogeeni vaikuttaa lihasten rakentamiseen?

Lihasmassan kasvattamiseen tähtäävän voimaharjoittelun onnistuminen riippuu suoraan siitä, onko glykogeenia riittävästi sekä harjoitukseen että harjoituksen jälkeiseen palautumiseen. Jos tämä ehto ei täyty, lihakset eivät kasva, vaan ne palavat harjoittelun aikana.

Ei myöskään ole suositeltavaa syödä liikaa ennen kuntosalille menoa. Aterioiden ja voimaharjoittelun välisiä aikavälejä tulisi lisätä asteittain. Näin keho oppii käyttämään käytettävissä olevia varantoja tehokkaammin. Tämä on intervallipaaston perusta.

Miten täydennät glykogeenivarastojasi?

Maksaan ja lihaskudokseen varastoitunut glukoosi on peräisin monimutkaisten hiilihydraattien hajottamisesta. Ensin ne hajotetaan yksinkertaisiksi ravintoaineiksi, ja sitten ne muuttuvat verenkierrossa glukoosiksi, joka muuttuu glykogeeniksi.

Hiilihydraatit, joiden glykeeminen indeksi on alhainen, vapauttavat energiaa hitaammin, mikä lisää glykogeenin muodostumista rasvan sijaan. Älä takerru pelkkään glykeemiseen indeksiin, äläkä unohda nauttimiesi hiilihydraattien määrän merkitystä.

Glykogeenin täydentäminen harjoituksen jälkeen

« Liikunnan jälkeistä hiilihydraatti-ikkunaa pidetään parhaana ajankohtana hiilihydraattien nauttimiselle glykogeenivarastojen täydentämiseksi ja lihasten kasvun käynnistämiseksi. Hiilihydraateilla on tässä prosessissa suurempi merkitys kuin proteiineilla. Kuten viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, harjoituksen jälkeinen ravitsemus on tärkeämpää kuin ennen harjoitusta tapahtuva ravitsemus.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *