juin 20, 2024

Kuinka monta kertaa päivässä sinun pitäisi syödä

Henkilön paino on suoraan yhteydessä kulutettua ruokamäärää vastaavaan kalorimäärään ja päivän aikana kulutettuun energiamäärään. Molemmat näistä tekijöistä vaikuttavat siihen, laihtuuko vai lihooko henkilö.

Kuinka monta kertaa päivässä minun pitäisi syödä?

Useimmissa laihdutusartikkeleissa kehotetaan syömään neljästä viiteen ateriaa päivässä ja todetaan, että ilman sitä on mahdotonta laihtua. « Normaalien » ihmisten ruokavaliota – 3 ateriaa päivässä – pidetään kuitenkin automaattisesti vääränä.

Toinen tärkeä seikka, joka mainitaan lähes kaikkialla, on aterioiden ajoitus. Ei ole harvinaista lukea tai kuulla, että kalorit poltetaan aamulla ja varastoidaan rasvana illalla, yleensä klo 18.00 jälkeen.

Toisin sanoen voit syödä aamulla runsaan lounaan ilman huolta lihomisesta, mutta illalla kevytkin salaatti muuttuu ylimääräiseksi painoksi. Aamiaisesta luopumisen sanotaan olevan suuri vihollinen niille, jotka haluavat säilyttää tai päinvastoin saavuttaa haluamansa hoikkuuden.

Onko mahdollista laihtua jättämällä syömättä kolme ateriaa päivässä?

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että eron tekee kalorien kokonaissaanti, ei aterioiden tiheys. Ylensyöntiin taipuvaisten ihmisten on ymmärrettävä, että he syövät paljon, söivät he sitten kolme tai viisi ateriaa päivässä. Toinen tärkeä näkökohta on se, mitä elintarvikkeita syödään.

Runsaasti nopeita hiilihydraatteja sisältävät ruoat nostavat verensokeria ja laskevat sitä taas jonkin ajan kuluttua, mikä tarkoittaa, että nälän tunne palaa. Kun ihmiset syövät makeisia ja jauhotuotteita (ei täysjyväviljaa), he haluavat nopeasti napostella uudelleen.

Mihin aikaan minun pitäisi syödä?

Monissa laihdutusmateriaaleissa todetaan, että mikä tahansa ateria aamulla on ihanteellinen. Ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että aineenvaihdunta olisi nopeampaa aamulla kuin muina vuorokaudenaikoina. Aamupalan syömättä jättäminen tai runsas aamiainen ei vaikuta aineenvaihduntaasi.

Ajoittainen paasto, jossa ruokaa vältetään keskipäivästä iltakahdeksaan, on kasvattamassa suosiotaan ravitsemusasiantuntijoiden keskuudessa. Tämä ruokavalio on tullut muotiin siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä ei valvota syötyjen kalorien määrää, vaan se luo alijäämän 16 tunnin ajaksi, koska niin monta tuntia päivässä ei syödä.

Nälän hallitseminen

Ylipainoisilla ihmisillä on yleensä vaikeuksia hallita näläntunnettaan. Tämä syömiskäyttäytyminen kehittyy systemaattisten syömishäiriöiden seurauksena. Keho tottuu saamaan liikaa yksinkertaisia kaloreita ja tarvitsee uuden aterian muutaman tunnin välein. Tämä johtaa hormonaaliseen epätasapainoon.

Ruoan jättämisellä kokonaan pois ei ole välitöntä vaikutusta. Kestää kolme päivää, ennen kuin aineenvaihduntasi alkaa muuttua, eikä paastoaminenkaan tee sinulle hyvää. Jotta voit muuttaa ruokavaliosi oikeaksi, sinun on seurattava omaa näläntunnettasi. Jos se ilmenee jo 2-3 tuntia ruokailun jälkeen, se tarkoittaa, että olet syönyt liikaa makeisia ja leipää eli tyhjiä kaloreita ja liian vähän kuitua eli vihanneksia.

Miksi tiheämpi syöminen auttaa laihtumaan?

Ei ole olemassa tieteellistä perustaa sille, kuinka monta ateriaa päivässä auttaa laihtumaan, mutta on olemassa joitakin suosituksia. Jos useampien aterioiden syöminen tarkoittaa kalorien vähentämistä syömällä pienempiä annoksia, tämä lähestymistapa toimii. Tämä johtuu siitä, että henkilö alkaa tarkkailla, mitä hän syö.

Viiden 700-900 tyhjää kaloria sisältävän pikaruoka-aterian syöminen ei toimi. Sama pätee pizzan tai puolikkaan piirakan naposteluun teekupin kanssa illallisen jälkeen. Jos kaloreita voidaan valvoa vain lisäämällä aterioiden määrää, kannattaa valita tämä lähestymistapa.

Kuinka monta kertaa päivässä pitää syödä, jotta paino nousee?

Useimmat kehonrakentajat käyttävät vähintään 30 grammaa proteiinia ateriaa kohti. Tämä lähestymistapa perustuu siihen, että proteiinin imeytyminen vähenee, kun ruokavaliossa on liikaa proteiinia. Sen kulutukselle ei kuitenkaan ole ylärajaa.

On suositeltavaa syödä useammin, jotta päivittäinen kalorimäärä kasvaa. Ilman tätä lihasmassan kasvua ei voida saavuttaa. Syömällä useammin aterioita saadaan enemmän kaloreita. Kuten painonpudotuksenkin kohdalla, tärkeintä on kuitenkin ruoan laatu, ei aterioiden määrä.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *